Kursutbud

Deckarskolan är en skrivskola för skönlitterärt skrivande. Du bestämmer i vilken genre du vill skriva.
De första lektionerna är träning av skrivtekniker som du använder inom allt skönlitterärt författande som action (våld, sinnlighet, erotik, sorg, förälskelse d.v.s  starka känslor), berättande, dialog, miljö- och väder som framåtdrivande berättande. Synops, hur du bygger en historia så att du kommer till ett slut. Ganska snart bestämmer du om du vill skriva en spänningsroman, en bok för barn eller ungdom, en romantisk roman, en relationsroman, en biografi, en novellsamling eller en faktabok. Särskild kurs finns för djupträning i gestaltning.
Du kan skriva när du vill, dygnet om, året om. Du får svar inom 36 timmar. Detta är din skola.

Hela grundkursen kan köpas i ett paket 2400kr | Beställ!
Hela påbyggnadskursen kan köpas i ett paket 3500kr | Beställ!

Grundkurs Lektion 1-3 – 625kr | Beställ!
Lektioner 1-3 ger grunderna i allt skrivande. Du tränar på berättande och action-tekniker (våld, sorg, erotik, förälskelse, glädje d.v.s. starka känslor). Motiv, medel och tillfälle diskutera, ingredienser som måste finnas i varje roman.
Du får veta hur en text ska se ut som en redaktör på ett förlag vill läsa.
Dina texter granskas noga. Du får personliga tips och råd om ditt sätt att skriva, vad som fungerar utmärkt, vad du kan våga ändra på. Tips också på hur du får en miljö att bli del av en litterär upplevelse.

Grundkurs Lektion 4-6 – 625kr | Beställ!
Lektioner 4 – 6 handlar om genrer inom spänningslitteraturen.
Du prövar på att skiva om tre olika människotyper t.ex. agent, polis och detektiv vilka ofta blir klichéer i litteraturen. Eller alkoholist, mamma, fröken.  Hur levandegör man personer från klichéer?
I dina texter betonas nödvändigheten av anslag och väl valda ord som fullföljer anslaget.
Du lär dig grunderna i synopsskrivning. Du skriver din första novell.

Grundkurs Lektion 7-9 – 625kr | Beställ!
Lektioner 7 – 9 handlar om dialog och gestaltning samt att din första novell ska skriva om tills den går att säljas/publiceras.
Du får tips om försäljningsvägar. Och du skriver på din andra novell.

Grundkurs Lektion 10-12 – 625kr | Beställ!
Lektioner 10 –12 handlar om att koncentrera skrivande på det som gör din text till en bladvändare.
Du  skriver färdigt din andra novell och skriver, antingen en tredje novell eller synops till en roman. (exempelvis deckare, kärleksroman, barnbok, du väljer).
Beroende på hur du använder Lektionerna skriver du eventuellt också det första kapitlet i din roman.

Gestaltning Lektion 1-3 – 2700kr | Beställ!
Du har kommit en bit på väg i ditt skrivande. Gestaltningskursen är för dig som vill fördjupa förtätning och levandegörande personer och känslor. Förkunskaper: minst Deckarskolans Grundkurs 1-3.
Lämpligt att gå: mellan Deckarskolans Grundkurs och Påbyggnadskurs.

Påbyggnadskurs lektion 1-3 – 900kr | Beställ!
Du skriver på din roman, faktabok eller om du valt det, din novellsamling.
Dessutom: bl.a. första meningen, cliffhanger, dramaturgi.

Påbyggnadskurs lektion 4-6 – 900kr | Beställ!
Du skriver på din roman, faktabok eller om du valt det, din novellsamling.
Dessutom: bl.a. språk och stilmedel, röd tråd, luringar och spänningen stiger.

Påbyggnadskurs lektion 7-9 – 900kr | Beställ!
Du skriver på din roman, faktabok eller om du valt det, din novellsamling.
Dessutom: action-träning sex, erotik, glädje.

Påbyggnadskurs lektion 10-12 – 900kr | Beställ!
Du skriver på din roman, faktabok eller om du valt det, din novellsamling och vi diskuterar hur du går vidare efter kursslut.

Kapitelinlämning – fr. 1500kr | Beställ!
Ladda ned kapitel i varje inlämning. Det får vara högst 10 A4-sidor och ska ha bred högermarginal och 1,5 radavstånd. Teckensnitt 12. Worddokument. Du får en noggrann manusgranskning med förslag och tips och gedigna råd om din text och jag ser på din text två gånger.
Inget kursbrev.
Uppdelat i lektioner 1-4, 5-8, 9-12, 13-16 och 17-20. Sammanlagt 200 sidor  – 6000 kr.

Pris: 1500kr per fyra lektionsdelar.

Manusgranskning – fr. 3000kr | Beställ!
Noggrann manusgranskning med förslag och tips och gedigna råd om din text. En genomgång.
Manusgranskning erbjuds i tre olika paket beroende på längd:
Max 80 A4-sidor med 1,5 radavstånd för 3000 kr. Worddokument.
Max 150 A4-sidor med 1,5 radavstånd för 5000 kr. Worddokument.
Max 230 A4-sidor med 1,5 radavstånd för 7000 kr. Worddokument.