Publicerade elever

För många hembesök2015, december.

Stort GRATTIS till Leif H Andersson som kommer ut med sin andra deckare, FÖR MÅNGA HEMBESÖK. Boken finns bland annat att köpa i bokhandeln i Ludvika vars ägare är utgivare. Han är inte orolig för försäljningen. Lokala författare säljer.

inger-qvist-foerlorat-paradis-9789175690001

2015. Inger Qvists Förlorat Paradis är förlagd. Den finns att köpa på nätet liksom på BoD
Förlorat Paradis ISBN 978-91-7569-000-1 påbörjades under påbyggnadskursen i Deckarskolan och Inger menar att hon blev coachad igenom en betydande del av boken. Som så många andra bokprojekt slumrade den i datorn i nästan ett år innan Inger bestämde sig för att låta allt arbete bli till ett synligt resultat.
Förlorat Paradis kommer inom kort även som e-bok.
Inger arbetar numera med flyktingar. Hon planerar att trots det ta Gestaltningskursen på Deckarskolan som stöd för fortsatt författande,

Linda-Johansson-logo-150x150Linda Jansson debuterade i april 2014 med deckarnovellen ”I mörkret lurar faran” i Dast magazine 25 april 2012. Kort därefter publicerades även novellen ”När kärleken dödar” på samma ställe, 26 juni. Båda novellerna har tillkommit i Deckarskolan.
Linda skriver just nu på en deckarroman i Deckarskolans fortsättningskurs samt en självbiografi. Linda arbetar som förskollärare till vardags och har alltid haft skrivande som en favoritsysselsättning. Med två små barn i hemmet är dock skrivtiden numera begränsad men fantasin och drömmen om en egen deckarroman finns fortfarande kvar.

Leif AnderssonLeif Andersson är från Dalarna. ‘Jag är nybliven pensionär. Tycker det är kul att försöka skriva på äldre dar. Jag har skrivit en novell Dagboken som publicerats i DAST Magazine 3 februari 2014.

Inger Qvist
Inger Qvist är personalvetare och jobbar med arbetslivsinriktad rehabilitering till vardags. Debuterade 2013 med deckarskolenovellerna Det kunde ha blivit vi  i Hemmets veckotidning och Samvetets tunga börda i www.dast.nu. Deckarskolan fick skrivlusten att vakna på allvar och hon tänker fortsätta skriva såväl korta som långa projekt.

Petronella Simonsbacka

Petronella Simonsbacka är journalist sedan år 2000 och har lust att skriva skönlitteratur. Som bokmal och älskare av fri skrivning redan som barn kunde man tro att det vore lätt, men Petronella behöver egna skrivverktyg. Därför anmälde Petronella sig till Deckarskolan och säger själv att hon ”håller på att lära mig bli en bra författare”. Novellen Ett mord så vitt jag minns blev antagen till kriminalantologin Debut i död, Axplock 2010.

ingemar KullgrenIngemar Kullgren har varit diskare, sjöman, ölman, fångvaktare, lärare, rektor, psykolog, förlagsredaktör, copywriter, konstnär, gallerist, reklambyråägare, vd i Polen, certifierad managementkonsult och pensionär i Thailand. Denna förvirrade framfart genom livet krönes nu med ännu ett tillägg … författare! Ingemar har fått två deckarskolenoveller antagna för publicering, Kärleken i antologin Där himlen börjar utgiven av Värmlands litteraturförening 2009 och Kort stubin i kriminalantologin Debut i död, Axplock förlag, 2010.

Ulrika Rolfsdotter Mogen
Ulrika Rolfsdotter Mogen är vinnaren i Aftonbladets novelltävling 2009 med deckarskolenovellen Mannen, hunden, kaninen, döden. Ulrika har skrivit texter sedan barnsben och slukar böcker i alla genrer men deckare á la Nesser smakar allra bäst. Ulrika är socionom och född i Ångermanland.

Rita HelsingRita Helsing debuterar den 16 augusti 2009 genom en uppläsning i Teaterradion, 97,8 M-Hz av hennes deckarskolenovell Trasigt. Under många år har Rita arbetat som socionom, sexolog och leg psykoterapeut. Sedan några år tillbaka skriver hon på heltid. Rita bor tillsammans med sin make och hund vid Vänerns strand där hon hämtar inspiration till författandet. De tre döttrarna har sedan några år lämnat sjöstaden för studier och arbete på annan ort.

Nils G Olsson
Nils G Olsson debuterar i www.dast.nu nummer 3/2009 med deckarskolenovellen Sommarguld. Nils G är pensionär och gör på detta sätt (Deckarskolan) ett tappert försök att hålla demensen stången. Tidigare skrivklåda har resulterat i artiklar i fackpress och några kåserier i lokaltidningen. En dokumentär Arsenik och fosfor skickades till TV vilket resulterade i filminspelning för programmet Din släktsaga. Nils G är född på Österlen i Skåne men har bott halva sitt liv i Ronneby.

Sune E Olsson
Sune E. Olsson har skrivit en rad deckarnoveller i Deckarskolan som publicerats i DAST Magazine under åren från 2007 och framåt. Sune har också skrivit en deckarromantrilogi där Mordet i Risveden (2010) ingår.

Niclas Ahlfors
Niclas Ahlfors debuterar med deckarskolenovellen Banemannen i CDM nummer 66, 2009. Niclas är numera krönikör och bokrecensent i www.dast.nu. Deckarnovellen Ryggskott skriven under deckarskoletiden ingår i kriminalantologin Debut i död, Axplocks förlag, 2010.

Ulla Ravell
Ulla Ravell har sedan 2007 publicerat en roman och många deckarskolenoveller och andra noveller i Hemmets Veckotidning samt givit ut Mamma Ida berättar, biografi. En egen bok om Piraten, biografi och romanen Adam och Louise samt Det mörka rummet en samling deckarnoveller. Ulla blev medlem i Sveriges Författarförbund 2013.

Mari Jacobi
Marie Jacobi debuterar i CDM december 2007 med deckarskolenovellen En lycklig familj. Marie arbetar som naturmiljökonsult, skriver krönikor i Metro Teknik och har också skrivit tre handledningar för ökat hänsynstagande till naturmiljö inom väg- och järnvägsplanering på uppdrag av Vägverket och Banverket. Marie är civilingenjör S, vidareutbildad i biologi och humanekologi.

Annie Hedberg

Annie Hedberg debuterar 2003 med Stockholmsguide för barnfamiljen utgiven på BonnierCarlsens förlag. Den ges ut reviderad 2007. Annie börjar i Deckarskolan 2005. År 2006 publiceras hennes deckarskolenovell En smaklös middag i CDM nr 61.