Gratis E-bok

Bisse_nattfjaril Var så god! Gratis.

 Ladda ned BISSE NATTFJÄRIL från Exilium förlags hemsida.

För att kunna läsa en E-bok ska du ha ett läsprogram. Det finns många olika som du kan ladda ned från nätet. Du kan också ta detta program från Elib.

BISSE NATTFJÄRIL och fem andra noveller från den undre och andra världar är sex välskrivna, spännande berättelser, baserade på verkligheten, världslitteraturen och ren och skär lögn. Som vanligt skapar Helena Sigander en fängslande mix av nagelbitande gåtor, dov humor och laddat existentiellt drama.

Ett glas vin
Linn ger oväntat Harry korgen när han friar till henne. Det är ett plågsamt besked och Harry dränker sina sorger på en krog vid Stureplan. Där träffar Harry Djävulen. Tillsammans åker de limousine ned till Djävulens kontor under Nybroplan och Harry skriver under ett kontrakt.

Vänsterskon
Det är ruggigt mörkt på Östermalms Idrottsplats. Jens har lovat sin hetlevrade morsa att hålla reda på sina sportgrejer. Tyvärr har han glömt sina träningsskor i omklädningsrummet. Han vågar inte komma hem utan.

Hissen
Privatsnoken Norgren skaffar bevis i otrohetsaffärer. En dag blir han förföljd av en hämndlysten man som fått sitt liv förstört. En biljakt slutar i Åhléns citys bilgarage, Norgren tror sig ha skakat av sin förföljare och går in i en hiss.

Äppelkakan
På ett folktomt hotell i en obygd väcks en kringresande författares skräck. Det börjar med en sagolikt god äppelkaka.

Bisse Nattfjäril
I Stockholm den 11 april 1950 hittades Irene Hellström, kallad Bisse, död i sin lägenhet på Tegnérgatan 28, 5 trappor. Utredningen kom att göras av en förstärkt mordkommission på tolv man. I den ingick kommissarie Gösta Larsson.
Här är deras historia. (Källor finns med)

Inte riktig än
Utspelar sig i Lappland. Samedottern har kallats till sin lömske faders dödsbädd. När hon blir insnöad tillsammans med pappans styvson från Stockholm i en stuga på fjället och det knackar på dörren, önskar hon att hon inte kommit.